Papan & Seret
Als je naar de hele batik kijkt, kun je een soort 'grens' zien tussen de kepala en badan van de batik. De twee rechte lijnen met decoratieve motieven naast de kepala staan bekend als papan. De dikkere rand langs de zijkanten van de batik staat bekend als de pinggir.
De grote en golvende rand aan de onderkant wordt een booh genoemd. Deze booh is een voorbeeld van Europese invloed. Het is geïnspireerd op Europese tekeningen, handwerk met bloemen en traditioneel Europees kant. Aan het begin van de 20e eeuw werd de booh steeds groter en leek nog meer op kant. De seret is de hele kleine randje, precies op de zelfkant. Het is meestal ingevuld met kleine lijntjes of een patroon genaamd, gigi belang .
De stijl van deze papan en seret was populair en werd vaak nagemaakt door andere batikbewerkers. Vergelijkbare elementen zijn zichtbaar op andere batiks gesigneerd door Jans, zoals die bewaard zijn in de Javaanse batikcollecties van koning Chulalongkorn van Siam (te zien in de tentoonstelling en het gelijknamige boek The Royal Treasure: The Javanese Batik Collection of King Chulalongkorn of Siam), of in TM-1256-8 (zie afb. 1).